Sambrusk logotyp, till startsidan

Ekonomiskt bistånd - Multifråga och eAnsökan-EkBist

Projektet har tagit fram två applikationer som dramatiskt förbättrar verksamheten inom Socialtjänsten:


  • Multifråga
    är en sammanhållen fråge­funktion som effektiviserar Socialtjänstens arbete i samband med handläggning av ärenden inom försörjningsstöd

  • eAnsökan-EkBist
    är en nationell, webbaserad e-tjänst för personer som söker fortsatt ekonomiskt bistånd.Tjänsten omfattar ett antal webbaserade formulär, där den sökande får tydlig, pedagogisk vägledning att fylla i de uppgifter som behövs för en korrekt behandling av ansökan


Sändningsapplikation till Mina meddelanden

Sambruk har våren 2014 skapat en enkel applikation för att  sända meddelanden till statens säkra brevlådesystem Mina Meddelanden. 

Ett powerpoint-bildspel finns som visar info om applikationen >>bildspelsfil 0,3MBPowerpoint (powerpoint, 341.1 kB)

Applikationen går att provköra här, inställd i demo-läge >> demo av MM Senderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Multifråga


Mer info om applikationen; ProduktbladPDF (pdf, 645.2 kB)


Multifråga kommunicerar nu med den nationella tjänsten Sammansatt Bastjänst-Ekonomiskt Bistånd - SSBTEK. Detta är en kommunikationsväxel som tagits fram i ett myndighetsgemensamt projekt, under ledning av CSN. SSBTEK driftas av Försäkringskassan och levererar nu information från Försäkringskassan, Centrala Studiestaödsnämnden, Skatteverket, Pensionsmyndigheten, Arbetsförmedlingen och Arbetsköshetskassorna.

Demosite för 'Multifråga'

Test/demo-versionen innehåller endast testdata och har ingen koppling till myndigheternas system, men ger ändå en god bild av hur frågefunktionen fungerar och framförallt visar den också på hur pedagogiskt och överskådligt den rätt omfattande informationen från myndigheternas system presenteras.

'Multifråga' kan provas via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster


Multifråga nu integrerad mot verksamhetssystem!

För att säkerställa att handläggaren nedast ställer informationsfråga i ett öppet, aktuellt ärende, har ett par verksamhetssystem integrerats mot 'Multifråga'. På så sätt kan handläggaren skicka en elektronisk förfrågan med hjälp av 'Multifråga' och direkt få ett sammanställt och överskådligt svar från samtliga myndigheter och A-kassorna.


eAnsökan-EkBist


Mer info om applikationen; ProduktbladPDF (pdf, 481.6 kB)


e-tjänsten att ansöka om förnyat ekonomiskt bistånd/socialbidrag är nu igång! Den körs också som "skarp" molntjänst och nyttjas idag av ett antal kommuner i projektgruppen.

Prova eAnsökan-ekbist via denna länklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Status augusti 2014; vidareutvecklad eAnsökan, med möjlighet till inloggning och spara uppgifter, samt inskick i elektroniskt, säkert format till Socialförvaltningen.

Tjänsten erbjudas som molntjänst, i en servermiljö som är baserad i Sverige.


Projektledare

Claes-Olof Olsson, projektledare
Claes-Olof Olsson
Tfn: 0703-14 11 92

Film

Lägesbeskrivning november 2010

Projektpresentation vid SKL:s eSeminarium, november 2011

Relaterat
Sambruks trädet
Sambruk
Säte: c/o Sandvikens kommun, Kommunledningskontoret, 811 80 Sandviken
Postadress: c/o Sandbacka Park, Högbovägen 45, 811 32 Sandviken
Organisationsnummer: 802428-2785