Bra samarbete

Sambruk söker förvaltningsledare

Sambruk söker förvaltningsledare

Brinner du för sambrukande?

Gillar du utmaningar – som att förvalta och utveckla både verksamhet och digitala tjänster ?

 • Är du en erfaren digitaliseringsmänniska”?
 • Har du erfarenhet av att driva och utveckla en aktiv applikationsförvaltning, för att säkerställa att såväl tekniska som funktionella lösningar motsvarar både användarnas behov och övriga intressenters krav och önskemål?
 • Vill du aktivt arbeta tillsammans med Sveriges kommuner, för att genom samverkan öka nyttan och sänka kostnaderna med nyskapande digitala tjänster?
 • Då är du RÄTT person för detta jobb – sök genast!

Gillar du förvaltning, projektledning och digitalisering? Vill du realisera användarnytta med den senaste tekniken såsom AI eller VR? Gillar du att motivera andra? Har du erfarenhet av att säkerställa tekniska system som fyller användarens behov, är stabila och kostnadseffektiva? Vill du arbeta tillsammans med Sveriges kommuner? Då kan det här vara jobbet för dig!

Om tjänsten
Som förvaltningsledare förvaltar och utvecklar du våra produkter och tjänster så att de håller god kvalitet.  Du driver dialogen aktivt med våra medlemskommuner över hela Sverige och bistår dem med att identifiera konkreta behov av digitalisering. Du sköter kommunikationen med externa IT-leverantörer likväl som med våra driftleverantörer och är sammanläkningen mellan IT-leverantörer och medlemskommuner. Du översätter medlemmarnas behov till tekniska krav och kliver tidvis in som projektledare för en produkt eller tjänst.
Du ansvarar även för att våra tjänster och produkter är väletablerade hos våra medlemmar.

Vi erbjuder dig en roll med starkt inflytande som kan göra skillnad för kommuner runt om i hela Sverige. Som förvaltningsledare jobbar du på valfri placeringsort i en modern nätverksorganisation, detta på grund av att våra medlemmar finns över hela Sverige, där fysisk lokaliseringsort inte är avgörande. Du kommer ha stor möjlighet att påverka tjänstens innehåll genom stor flexibilitet och variation i arbetet.

Ditt ansvar som förvaltningsledare hos Föreningen Sambruk omfattar att identifiera och driva övergripande digitaliseringsstrategiska frågor i samarbete med verkställande tjänsteperson. Du kommer även att ansvara för att identifiera möjlig utveckling av nya digitala tjänster som verksamheterna i Sambruks medlemskommuner har behov av.

Arbetsuppgifter

 • Att förvalta ett antal digitala tjänster och produkter samt koordinera de deltagande kommunernas behov inom respektive tjänst
 • Att vara projektledare för små som stora utvecklingsprojekt av digitala tjänster
 • Att sköta löpande uppföljning och kontakter med leverantörer
 • Att vara leveransansvarig gentemot verksamheten.
 • Att kommunicera nya projekt, tjänster och produkter till olika intressenter.
 • Beskriva och rapportera planer och utfall för verkställande tjänsteperson och styrelse.
 • Bidra till att nätverk organiseras och att seminarier hålls.
 • Allmänna administrativa uppgifter

Vi söker dig som är nyfiken, serviceinriktad och tillgodoser kundens behov. Du slutför projekt och arbetsuppgifter och gillar att jobba i en modern nätverksorganisation.
Tjänsten innebär att bearbeta många olika kontakter såväl inom Sambruk som externt, och ställer höga krav på samarbetsförmåga samt organisatorisk förmåga utöver sakkunskapen inom digitaliseringsområdet, du bevakar även utvecklingen i omvärlden.

Kravprofil

 • Har god erfarenhet av att utveckla digitala lösningar i nära samarbete med verksamheten
 • Har vana att genomföra kravställning och säkerställning av leverans gentemot externa leverantörer
 • Har erfarenhet från roller i kommunal verksamhet som förvaltningsledare, system- eller processförvaltare
 • har en god generell teknisk förståelse
 • Har erfarenhet av att arbeta affärsmässigt, med avtal samt av offentlig upphandling
 • Har vana av att arbeta strategiskt med planeringsarbete samt uppföljning
 • Är flexibel och lösningsorienterad
 • Har goda skriftliga som verbala kunskaper i svenska och engelska
 • Är van att arbeta självständigt i team

Meriterande

 • Har erfarenhet från utbildningsområdet
 • Är van att stötta ledningen och föra dialog med både verksamheten och IT
 • Har erfarenhet av driftsansvar
 • Har relevant högskole- eller universitetsutbildning, eller motsvarande

Din profil

Vi lägger mycket stor vikt vid personlig lämplighet. Vi ser gärna att du är serviceinriktad och har god samarbetsförmåga internt likväl som externt. Du har en god planeringsförmåga och kan arbeta självständigt samt är noggrann. Du har ett strukturerat angreppssätt och en god förmåga att prioritera i samband med att du har egen drivkraft, tar egna initiativ och är målmedveten.

Anställningsform och tillträde

Tjänsten är tillsvidareanställning, heltid och vi tillämpar sex månaders provanställning.
Start omgående.

Placering

I vår moderna nätverksorganisation är du placerad där du bor.

Kontakt och ansökan

Välkommen med din ansökan till oss (urval sker löpande).
Kontaktperson: Britta Sandblom – Verkställande tjänsteperson
Tel: 073 – 341 54 10
Mail: britta.sandblom@sambruk.se

Om Sambruk

Föreningen Sambruk utvecklar gemensamma digitala tjänster

Digitalisering av verksamheterna är högprioriterat i Sveriges kommuner. Genom möjlighet till samverkan är föreningen Sambruk är en naturlig del av detta utvecklingsarbete och är kommunernas stöd i digitaliseringen. Vi är en ideell förening och har sedan 2005 erbjudit de kommuner som valt att gå med, att tillsammans utveckla och förvalta nya digitala verktyg. Idag är vi nästan 100 kommuner, ju fler kommuner som deltar desto starkare utvecklingskraft skapas.

Crowdsourcing och nätverk

För att använda ett modernt uttryck, vi jobbar med crowdsourcing, och bidrar på så sätt till hållbar användning av skattemedel. En enskild kommun slipper lägga all tid och pengar på allt själva när många kommuner delar på kostnaden för ett nytt digitalt verktyg. Sambruk fungerar som en aktör för samfinansiering och inte minst att förvalta och tillhandahålla tjänster som är utvecklade.

Vi skapar även möjligheter för erfarenhetsutbyte, dels genom seminarier, dels genom att skapa nätverk för olika behov. Nätverken blir ett lättillgängligt bollplank för kommunerna där de får möjligheter att lära av varandra.

Meny